Honlap Közoktatás
Bevezető PDF Nyomtat Email
2013 július 29. (hétfő) 09:31

Programunk Nagy Jenőné által írt „Óvodai nevelés a művészetek eszközeivel” a helyi sajátosságokhoz igazított program alapján íródott, melynek szemlélete áll legközelebb nevelőtestületünkhöz.

Kiindulási pontjaink, alapelveink, nevelési filozófiánk azonos és minden lehetőséget megragadunk az innovatív pedagógiai elképzelések megvalósítására.

Hirdetjük a gyermekközpontú, szeretetteljes családias légkört, amelyben a gyermekeket egyéni képességeik és készségeik szerint neveljük, fejlesztjük az egyenlő hozzáférés teljes biztosításával.


A gyermekeket gondoskodás és különleges védelem illeti meg, így hangsúlyozzuk a testi-lelki gondozást , az érzelmi biztonság megteremtésével és a szocializáció minél teljesebb kibontakoztatását a családi neveléssel együtt.

Programunk nevelési gyakorlata a művészetek eszközeivel ható tevékenységekre, élményekre és a néphagyományra helyezi a hangsúlyt, és ennek alapján megalapozza a szülőföldhöz és a társakhoz való pozitív érzelmi kötödést.

Évek óta kiemelt nevelési feladattá vált számunkra a környezeti, valamint a művészeti nevelés.

A környezet, a művészet szeretete, ismerete esetleg valamelyik művészeti ág művelése már óvodás korban elkezdődhet.

Az esztétikum nagyon korai életkorban hat a kisgyermekre.

 

Ezen gondolatok jegyében kívánjuk nevelő munkánkkal felhívni a szülők figyelmét is a környezet tevékeny megismerésére, a művészeti nevelés fontosságára.

Az adaptált program cél és feladatrendszerével a nevelőtestület maximálisan azonosul, és a nevelés folyamatában iránymutatóként használja azt.

Bevállását folyamatosan figyelve a törvényi változásoknak , valamint a fenntartói váltás miatt a pedagógiai programunkat legutóbb 2010-ben módosítottuk.

Jelen módosítás igényét több tényező indokolta: a nemzeti köznevelésről szóló 2011.évi CXC. törvény hatályba lépése, az alapító okiratunk módosítása, valamint a fenntartó váltás.

2012. augusztus 31 naptól az intézmény fenntartója a Baptista Szeretetszolgálat Egyházi Jogi Személy. / 111. Budapest, Budafoki út 34/B. /, aki közoktatási megállapodás keretében vette át az önkormányzat ezen kötelező feladatát.

A program felülvizsgálatában a nevelőtestület valamennyi tagja aktívan részt vett, köszönet illeti őket lelkes munkájukért.

 

 

Gazsi Lászlóné

Tagóvoda vezető

        2433 Sárosd Szabadság tér 6.
        06-25/509-328
       

Utolsó frissítés: 2013 július 29. (hétfő) 10:03
 

Sárvíz Tükör

 

2012. 

Február

Április

Szeptember

November

December

 

2013.

Január - Március

 

Online látogatók

Jelenleg 23 vendég olvas minket

Kisbíró

Honlap látogatottság

50186
Ma344
Tegnap500
Heti844
Havi11441
Az Ön IP címe :18.232.125.29
Minden jog fenntartva!

Az oldalon található írások, cikkek és fotók Sárosd Nagyközség tulajdonát képezik.
Azok bármilyen módon történő felhasználásához a tulajdonos írásos beleegyezése szükséges!

© 2014. Sárosd Nagyközség Önkormányzata
A honlapot készítette és frissíti: